mandag den 13. juni 2011

En hest, flere.... øøh.... Hee'st??

Jeg har været med lokalkendte i Tversted.... Man kan ikke tage til Tversted uden at besøge Det Blå Ishus - så det var vi. Der er flere ishuse dernede, men det er det sidste ishud, længst nede mod vandet, der er 'det ægte'. De har fantastiske is med den mest lækre guf.... Vi spiste så det stod ud af ørerne på os. Da vi kom derned var der en laaaaang kø og jeg tænkte, at vi da først får den is, når det er blevet mørkt... men der står søreme mennsker bag dem der ekspederer og laver scoops så det gik rasende stærkt....
Mens vi stod og ventede kom en anden lokal - tror jeg det var - for han kom på sin meget nymalede røde Massey Fergusson traktor - parkerede lige ud for ishuset og fik sig en kæmpe is. Så er man altså på landet!
Mens vi fik is kom der også et par ridende på heste - på en bænk bag os sad en morfar med sit barnebarn: 'Se Camille... der kommer to hester.... nej, TRE hester!' Anni som jeg fulgtes med kunne ikke lade være med at kommentere det (og nu skulle man jo tro at vi her kommer ud i en diskussion om, hvor ufedt det er, at voksne forsøger at komme i børnehøjde ved at tale babysprog... men nej, det her handler om dialekt): Ja, havde han været lokal, så havde han sagt se, der kommer tre 'Hee'st' - og så havde han sgu været ude over det at skulle kende forskel på ental og flertal'...... Så var den ged barberet.... og vi var færdige med isen. En rigtig dejlig dag.

2 kommentarer:

Kirsten sagde ...

Jow, jow... ental og flertal hvad gør det? ;-))))

Tanker skal der til sagde ...

Uhhhhh mangler SÅÅÅÅ meget et ishus i nærheden !!!!