onsdag den 21. juli 2010

Hitchhiker...


Hvis du møder en blaffer på din vej - vil du så holde ind til siden? Jeg mødte en i går. Det er virkelig lang tid siden jeg sidst har stødt på sådan en og det fik mig til at tænke på fænomenet hele vejen til mit bestemmelsessted. Jeg tog ham ikke op og blev 4 sekunder efter i tvivl om, om det var den rigtige beslutning?. Vi bor i et område med rigtig mange sommerhuse og busser, der kommer meget tit. Men da jeg kørte forbi, kiggede jeg i bakspejlet og kunne se, at han gned sig i ansigtet i frustration over, at endnu en kørte forbi uden at standse. Men hvor skulle han hen? hvorfor havde han så travlt, at han ikke kunne vente på bussen? Havde han ingen penge? Hvordan var han kommet til området uden bil, hvis bussen ikke var en mulighed?
Hele min barndom er jeg blevet lært, at blaffere kan være farlige - men jeg har også lært, at man skal hjælpe andre - og at en fremmed blot er en ven man ikke har mødt endnu. Det konflikter lidt i sådan en situation - min indre hippie mener jo, at jeg klart burde tage ham op. Er jeg bare for mistroisk og usikker? Egentlig tror jeg ikke at han havde en økse med i tasken, men hvad så, hvis han nu skulle helt til Aalborg og jeg kun til Hals? Så kunne han selvfølgelig få et liftet dertil. Æææhj - det gav lidt tankespin og en god snak med Simon, da jeg kom hjem. Ville du samle en blaffer op?

24 kommentarer:

Vibeke sagde ...

I dagens Danmark, med de ting man hører og læser om, så ville jeg ikke tage en blaffer med op, man behøver jo ikke opsøge ubehageligheder, - jeg kan godt se, at det er usmart at trække alle over en kam, men min sikkerhed skal jeg jo selv tage vare på, så derfor!

Rasmine sagde ...

NEJ!

Men for 50 år siden: temmelig sikkert.

Miv sagde ...

Jeg ville bestemt ikke gøre det - men det er jo også fordi DK bliver mere og mere forskruet at bo i.. Skyderier, knive, slagsmål osv...

Jeg havde snakken med min mand for et par uger siden. Han har haft samlet blaffere op da han havde bil.. Men han er jo også en mand, og mon ikke det er mere sikkert? Hvad ville lille jeg kunne stille op, hvis den jeg samlede op, havde andre intensioner om hvordan denne køretur skulle være?? Jeg tør ikke! Ville gerne turde, men det er svært at stole på dem man ikke kender....

Sandra sagde ...

I en periode pendlede jeg mellem Fyn og Kbh.
Der var jævnligt blaffere ved Nyborg, som vældigt gerne ville til Kbh (og den anden vej). Jeg har ofte taget et par stykker med - jeg kørte jo alligevel vejen;o).

De første par gange tænkte jeg meget over om jeg turde - men så tænkte jeg at sandsynligheden for det var minimal, hvor ofte er det lige I hører om blaffere der var "øksemordere"?

Desuden står de ofte flere på denne strækning (både mænd og kvinder), og er unge mennesker.
Siden hen har jeg erfarret de fleste af dem er fra en Højskole på Fyn - og de blaffer ganske enkelt for at spare penge, da Højskoleopholdet ikke er SU berettiget - og ærligt, det har jeg altså respekt for, og kan jeg have 2 på bagsædet, så er der en plas der!
Vi skal passe på ikke at tro alle og enhver er uhyrer!

Nette sagde ...

Hvis nu man kunne tillade sig at bede om lov til at tage et foto af dem med mobilen og sende det til manden, lige så snart de sætter sig ind i bilen, så ville jeg måske være tryg nok. LOL

Faktisk vil det være en total tænkt situation for mig, eftersom jeg aldrig kører bil. Men jeg har flere venner, der har blaffet sig igennem Europa som unge. Og jeg har aldrig hørt om, at det er gået galt.
Og så hellere i DK end udenfor.

Jeg ville sgu nok tage en enkelt med, men ikke hvis de var to. Men havde jeg ikke tænkt tanken igennem først, ville jeg ikke bare have stoppet.

Kisser sagde ...

Kort og godt: NEJ.
Men strejker busserne i mit område, holder jeg ind ved et busstop og spørger om der er nogen der skal til stationen....

Kirsten sagde ...

Nej, det ville jeg ikke... ser også spøgelser for mig ;-))

Jule Mig sagde ...

Må desvære skrive nej... Jeg tør ikke !!!

Men hvis jeg se en jeg kender ved et busstoppe sted, og jeg har tid , standser jeg og spør om de vil have et lift et sted hen...

Eller samler arbejdskollegaer op, på vej til arb...

Men... nej.. det andet tør jeg ikke...

Hyggehygge
Marianne

Merete sagde ...

Ja jeg ville bestemt ikke tage nogen med... måske forkert men nej.. ;0)

solstrålen sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
solstrålen sagde ...

Nej jeg ville heller ikke tage en blaffer med. Jeg ville ikke tude. Desværre. For jeg er enige i at vi skal hjælpe hinanden.Men faren lurer derude.

Alexia sagde ...

Havde det været n pige havde jeg overvejet det, ellers ikke :)

Karen sagde ...

Svar til Dit spørgsmål på min blog:
This og Tøste ligger på hovedgaden (Sct. Laurentivej) lige ved Rådhuset.

Karen sagde ...

Det blev et sjovt navn....sorry.
Mente THIT og TØSTE

hulemor sagde ...

Jeg tager dem gerne op...Tror måske naivt, at man kan se det på dem, hvis de er farlige ;o)?
Altså et par gutter med festivaloutfit og rygsække, dem kan jeg ikke blive bange for.
Og jeg tager især piger op, selvom man ikke ser dem tit. Som en ven, jeg har, sagde en gang: Jeg tager altid pigerne op, for jeg ved, at jeg ikke gør dem noget!!

Sus Maabo sagde ...

Jeg ville uden tvivl stole på min intuition, og tage beslutningen ud fra min mave fornemmelse :) Men tager gerne en blaffer med..

Hvordan går det med sukker stoppet?

Sanna sagde ...

Jeg er helt enig med Sus. Jeg stoler utroligt meget på min mavefornemmelse, og siger den igen fare, så er blaffere velkomne i Dytte! MEN det er godt nok sjældent jeg ser dem! Tror ikke jeg har set en efter jeg har fået bil...

Tanker,
Sanna

***Mutter*** sagde ...

Aldrig. Og det samme lærer jeg mine børn.

Jeg ved da godt, at det i langt de fleste tilfælde går godt, men med mit udseende idag ( host host )...:)

Fluesvampen/Lærke sagde ...

Jeg tror heller ikke at jeg ville tage en mand op hvis jeg var alene, dertil har jeg nok set for mange dårlige amerikansk film. Men i lørdags da manden og jeg kom kørende stod en ung pige og blaffede og hende tog vi med. Det blev en interessant, sjov og anderledes tur - altså en god oplevelse... og en god fornemmelse bag efter. Men det er da øv, at man som mand ikke kan regne med at blive taget op...

Rasmine sagde ...

Hvorfor tavsheden?

***Mutter*** sagde ...

Er du selv hoppet op til en blaffer ? Jeg synes, at det er alt for længe siden, at du har været på her .

Thomas Bidstrup sagde ...

Jeg synes det er en skam at læse så mange der vel og mærke måske er en smule nervøse for at tage blaffere op - bevares det er forståeligt, man ved aldrig hvem man samler op - men samtidigt snyder man sig for ofte også for en unik oplevelse som kommer ved at sætte to vildtfremmede mennesker i samme bil. Det fører næsten altid til gode snakke og endnu bedre diskussioner. Jeg blaffer selv - og når jeg en dag får bil er det helt sikkert jeg betaler tilbage.
Hvis nogen af jer har lyst til at få et andet syn på blaffere, så er i mere end velkommen til at tage et smut forbi min blog og læse om mine ture i det danske land.

Jorid ♥ Noe på Hjertet sagde ...

Hei på deg!:)
Jeg er på en liten runde hos mine følgere av Noe på Hjertet for å fortelle at jeg har flyttet fra blogspot til wordpress. Det medfølger at bloggen ikke vil bli oppdatert i blogglisten om du ikke gjør følgende: Slett bloggen fra listen og legg til www.joridkvam.com igjen i den ruten hvor det står 'legg til via nettadresse' :-) Da kommer siste poster opp!

Håper du fortsatt vil være med å følge? Jeg har nå en giveaway der du kan vinne et års gratis medlemskap i Norsk Luftambulanse, blir med her: http://www.joridkvam.com/?p=2139

Klem Jorid - Noe på Hjertet

Tina Liel sagde ...

Søde hvor er du? Er lidt bekymret♥ Kæmpe knus med håbet om at alt er ok♥