tirsdag den 21. juli 2009

Som billedet viser, har det været en lidt hård weekend - heldigvis gælder det både for Simon og jeg. Jeg vil lige starte med at advare om flere ting i dette indslag - der vil komme et lidt syrligt opstød og en masse billeder :-) Så er det sagt.
Weekenden har væet en blanding af trælse begivenheder og meget koncentreret hygge. Det var meningen, at vi skulle have en kat i denne weekend, faktisk var det slet ikke meningen, men da jeg fik at vide, at killingere ellers ville blive aflivet, blev alle sejl sat ind for at få dem afsat. Vi valgte også at få en selv. Vi er flere gange blevet kontaktet af dem der har killingene - nu skal de altså hentes, men hver gang er aftalen blevet udsat. Det skete også her i weekenden - to gange. Så tålmodigheden ligger efterhånden på et meget lille sted. Vi var endda næsten i Hjørring, hvor killingerne nu bor, da aftalen igen bliver udsat. Vi valgte derfor at udnytte tiden til vi om aftenen så skulle hente killingen til at se lidt ting i området. Jeg har fra flere sider hørt mange gode ting om gårdudsalget Vasen ved Frederikshavn, så der kørte vi hen en tur - og vi blev på ingen måder skuffet - de har bare mange lækre ting: frugt, bær, grønsager, saft, marmelader, blomster og nyslynget honning. De havde selv lavet denne smukke krans, som jeg blev lidt forelsket i:
Udvalget af økologisk saft, marmelader, salt og ligendene så meget indbydende ud - og vi lod os da også riste til at købe ærter, hvide, gule og almindelige gulerødder, friske søde hindbær og nyslynget honning - mums!


Ser det ikke bare hyggeligt ud:

Da vi endelig om sen lørdag aften kunne hente den lille killing viser det sig, at den slet ikke er gammel nok til at komem fra sin mor endnu - tror i lige, Simon fik snakket med store bogstaver? Der havde min ellers forholdsvist tålmodige mand fået (meget)nok! Så der blev lige klappet et par stavelser, så jeg tror vi nu forstår hinanden lidt bedre. Der er aftalt fast tidspunkt for hvornår vi skal hente killingen og jeg tror ikk e der bliver mere slinger i valsen.
Jeg var i ret dårligt humør efter den oplevelse - ked af hvordan nogen kan behandle dyr sådan - så skal man enten få dem neutraliseret eller slet ikke anskaffe sig dem. Vi havde flere -ellers super hyggelige- aftaler, som var blevet sat på hold for at få hentet killingen, og så kunne det slet ikke lade sig gøre alligevel. Søndag lavede Simon en overraskelsestur til et hemmeligt sted - han ville ikke fortælle hvor vi skulle hen, men kun, at han håbede at det kunne puste skyen væk fra solen. - Og det kunne det - vi var en tur i Anne Justs have i Hune. Det er bare en dejlig have - sikke mange ideer man kan få!- Er der ikke bare dejligt? Jeg læste, at de bruger 2000m3 vand årligt til havevanding. Man får et kort over haven ved indgangen og damerne var søde til at give anvisninger til den bedste rute. - turen derop kan klart anbefales. Stilen virker meget pompøs og alligevel ret tilfældig - for Simon, som elsker den snorlige parcelstil, gik der lidt tid før han kunne se det hyggelige - det ser jo ret rodet ud!

Tænk, hvis ens have kunne bære sådan en stor krukke - den er jeg helt pjattet med :-)

Der var mange hyggelige og små detaljer, som man i mange tilfælde først ser ved andet øjekast - bland andet dette skønne ansigt.

Engang vil jeg ned og se Monets have - for efter denne tur er jeg blevet meget vild med havevandring - hvor er der bare smukt hos Anne Just!
Det er også muligt at se ateliet, hvor der laves meget smukke billeder og keramik - tænk, at der er nogen, der kan lave så smukke ting!
-og endnu et billede fra arbejdsværelset:


Herinde i drivhuset fik vi kaffe i keramikkrus, som Anne Just selv har lavet - det var bare hyggeligt, og vi fik besøg af begge hunde, Fix og Fox, som regerer i haven - de var de herligste terriere. Den ene lagde sig til at sove i stolen ved siden af og snorkede meget veltilpas. Det var så hyggeligt

- og flere detajler:


Så til sidst har det været en ganske ok weekend - og vi henter katten om 2 uger!

7 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Jeg siger jo at Vasen er et herligt sted:)
Jeg vil også gerne snart derop en tur og hente forsyninger igen..

Huset i Hou sagde ...

De gule gulerødder er fantastiske!

Mette Lykke sagde ...

Den Vasen må jeg besøge en dag jeg kommer nord på.. Lidt misundelig må jeg er på dit havebesøg, kærlig og opmærksom mand ham Simon..
Håber alt går vel med den lille missekat.

Pernille på 1. sagde ...

Det er nogle meget smukke billeder du har vist. jeg kan godt forstå at du blev vild med kransen.

Altså det med den killing. det er dog utroligt at folk kan finde på at aflevere den før tid. jeg ved ikke hvad man skal gøre. Godt Simon fik sagt et par ord.

Det bliver spændende at se den om to uger.

Knus

Vibeke sagde ...

Hvor er det da bare langt ude, når folk ikke kan finde ud af, hvornår man må tage killinger fra moderen, jeg tror, at ejerne er ved at være irriteret over, at de livlige killinger er overalt, og så prøver at komme af med dem.
Ellers en dejlig udflugt I var på!
Knus
Vibeke

Losarinas mor sagde ...

Godt at han kunne finde på en sådan tur ! Haven i Hune , den vil jeg altså også besøg ! Tak for smukke billeder :-)
Og det er vist godt , den lille kat skal ha et hjem hos jer !

Nina sagde ...

Det kan da godt være, at haven er rodet, men det er lige efter mit hjerte :o)