onsdag den 11. november 2009

Vaccination -hysteri eller fornuft?Hvad siger i? Skal man lade sig vaccinere eller ej? Det ændrer sig lidt hele tiden hvad de anbefaler for gravide - er det så for at være 'på den sikre side' eller skal man blive bekymret for de forskellige udmeldinger om, hvem der tilbydes vaccinen? Jeg kan forstå på det hele at der er konstateret dødsfald i Norge. Her i Danmark er tendensen vist forbeholdenhed - for det er jo en lille smule af sygdommen som der sprøjtes ind i én. Jeg synes godt nok det er en svær én... Reelt taler vi jo her om en influenza - er det blevet pisket op på et niveau hvor man helt får højdeskræk - eller er det reelt nok at tage det så alvorligt?

PS: Tak for de mange mange søde kommentarer her på min blog - jeg er så overvældet. Der er godt nok mange søde mennesker her i blogverdenen :-)

3 kommentarer:

Frau Putz sagde ...

Jeg mener, et er bedre at være safe than sorry...

I DK vaccinerer vi gravide, mens de i Norge har sygemeldt alle gravide og henstiller til dem om at forskanse sig hjemme.
Hysteri ? Måske, men der må jo for pokker være en årsag til at nogle kloge hoveder vælger at gå så drastisk til værks.

Det er ikke som du skriver "en lille smule af sygdommen som sprøjtes ind i én". Det er død virus, som alligevel har den effekt, at immunforsvaret kan genkende og bekæmpe virus, hvis man skulle blive smittet.

Jeg har selv besluttet, at jeg vil vaccineres så snart de vaccinerer sundhedspersonale, for hospitalet, hvor jeg arbejder, vil formodentlig lukke ned, hvis vi bliver ramt af en epidemi og sundhedspersonalet også bliver syge.
Og den rammer altså mange. Jeg har hørt om skoleklasser i området, hvor der pt. kun er 5-6 elever i klassen, som ikke er smittet.
Jeg håber blot, at jeg når at få effekt af vaccinen, før jeg bliver smittet ;o)

Signe sagde ...

Hvis du skal vaccineres skal du nok til at rykke på det - de melder jo at epidemien vil toppe allerede om en uges tid.
Min ældste datter har lige været igennem en omgang influenza A, og det har bestemt ikke været sjovt; meget høj feber i 5 dage, ingen appetit og rigtig meget hoste.
MEN det var altså bare ligesom en alm. influenza der var skruet lidt op - og hun overlevede bestemt :-)

Pia sagde ...

Jeg er en af dem som ikke vil vacc. bl.a fordi man endnu ikke kender bivirkningerne på længere sigt, så hellere have influenza. Og skulle jeg få A- influenza´en så er lægen jo kun et opkald væk.
Jeg syntes pressen har skruet det for højt op.. Men du skal vælge det du føler du for.