lørdag den 10. oktober 2009

Havedrømme...Efter vi har købt hus for to år siden har vi flere gange måttet indse, at der er ting, man bare ikke kan hundse med - haven for eksempel. Vi omladge en stor del sidste år til plæne efter de forrige ejere, der tilsyneladende har været rigtig glade for bede over det hele og sikkert har nusset og puslet om haven, inden de satte huset til salg og flyttede hjem til Island - herefter har deres halvvoksne søn boet i huset - og har tilsyneladende ikke haft samme haveglæde som sine forældre. Da vi skulel se huset første gang, stod plæneklipperen ude i haven - og man kunne lige skimte det øverste af håndtaget. Efter sådan en meget omfattende have, som ikke er blevet plejet er der en del, der skal overvejes - skal vi som anbefalet vente og se, hvad der dukker op i løbet af sommeren - eller skal vi gå til den måed hård hånd og starte fra bunden?. Eftersom haven næsten var i jungletilstand valgte vi det sidste. Jeg tør ikke tænke på, hvor mange gange vi har været på genbrugspladsen med oprevne buske, planter og andet haveaffald. Derefter fik vi sidst på sommeren endelig planet jorden og sået ny plæne. Nu skal vi så til at indrette haven, men det kan også blive lidt af en udfordring - for hvor skal vi starte, hvad skal komme i midten - og hvad bliver det endelige resultat så??


I dag er det sidste stykke berberishæk blevet fjernet (hvem er det liiiige, der synes, det er en knaldgod idé at plante næste 100 m berberis???). Så der skal plantes ny hæk - og så skal vi have ryddet op på terrassen og sat havemøbler ind. Når jeg engang er færdig på job, forstås.
Når vi skal hente hækken, skal jeg liiige have nogle forårsløg med, så der er styr på de første forårsbebudere. Vi skal passe naboens kæmpe kæmpe golden retriever fra i dag til i morgen, så hundedamerne kan få hyggeligt (men dog kastreret) herrebesøg, mens vi tramper rundt i gummistøvler ude i haven.
I morgen skal vi så sætte den nye hæk og have styr på det der køkken, jeg har skrevet så meget om - jeg ser SÅ meget frem til at jeg har fuld funktionsdygtigt køkken igen.
Så jeg skvatter sikkert sammen som en klud, når 'Forbrydelsen 2' ruller over skærmen.

4 kommentarer:

Villa Luftslottet sagde ...

Lykke til med haveordningen - jeg er sikker på at den bliver kjempefin:) Håper du deler bilder til inspirasjon for knuslete haveeiere, som enda ikke er ferdig....etter 5 år;)

Piskeriset sagde ...

Jeg er imponeret over al den knoklen i haven! Hverken gemalen eller jeg er havemennesker, så jeg håber, at vi ikke får en alt for stor have, når vi engang flytter i hus. Men hvis vi gør - så skal jeg lige tjekke, om ikke jeg kan få noget inspiration her ;-)

Mor i Stugan sagde ...

Lycka till med trädgården , jag tror den blir en sån där underbar Dansk trädgård som man ser lite överallt i Danmark.

Margith sagde ...

Havedrømme er skønne drømme, held og lykke med planlægningen.