torsdag den 11. februar 2010


I dag er lang dag. Der er sygdom og min afdeling er ret lille, så når der er flere syge, bliver vi ret skrøbelige. Det hele reddes af de fastelavnsboller jeg har bagt til afdelingen - sukker kan åbenbart kurere det meste her på kontoret. Hip hurra for det.
Fastelavnsboller fra Hou
Ingredienser:
Dej:
100 gram margarine
1dl mælk
35 g gær
2 spsk sukker
0,5 tsk salt
1 æg
250 g hvedemel – jeg bruger dog noget mere
Remonce :
50g margarine
50 g sukker
1 lille spsk mel
Kagecreme + evt. glasur.
Dej:
Margarinen smeltes og gæres smuldres i. (håndlun) Tilsæt sukker, salt, æg og halvdelen af melet. Tilsæt mel til dejen ikke klistrer mere Lad dejen hæver 15 min. tildækket
Remonce:
Margarinen (der skal helst være lidt blød) blandes sammen med sukker og mel.

Rul dejen ud til en firkant (ca. 30 x 30 cm) Firkanten deles i 16 lige store dele På hvert dejstykke anbringes 1 tsk. remonce og dejstykket lukkes godt sammen om remoncen og anbringes på en plade på bagepapir med lukningen nedad og trykkes let flade. Hæver ca. 15 min.
Tyk derefter et hul ned i hver bolle med tommelfingeren og heri fyldes en tsk. kagecreme og pensles med æg.
Bollerne bages ca. 12 minutter ved 210 grader.
Efter afkøling pyntes bollerne med glasur

Velbekomme :-)

7 kommentarer:

Jule Mig sagde ...

Ser rigtig god ud, den der............................

Annette sagde ...

Åååååh, en fastelavnsbolle, hvor ville det være dejligt med en eller måske 2.
Opskriften har ligget klar de sidste 14 dage, men længere er jeg ikke nået ☺

Jule Mig sagde ...

Hmmm sidder lige om savler lidt igen... skal der mel ? i remoncen ??? og så.. hvor meget ?

Piskeriset sagde ...

Manner hvor er du flink sådan at forkæle dem :-)

Tina Liel sagde ...

Nam nam sådan skal de se ud - uden creme duer de ikke. Sikke en heldig afdeling. KNUS

Anonym sagde ...

Mums... du må ha bagt nogen flere til weekenden, når momse kommer på visit...;-)

Huset i Hou sagde ...

Julemig - mange tak - de var i hvert fald et hit.
Annette - det har min også - så det var lige om at tage et lille tilløb.
Julemig - ja, der skal mel deri - det lyder underligt - men det virker! Der skal en lille spsk i - jeg skal nok lige få det rettet til.
Piskeris - sukker er bare altid et hit på vores kontor - så bliver alle en smule mere fleksible...hihi
Tina - jeps - godt med snask, så er der hygge. Jeg er kke så vild med fastelavnsboller med fløde og syltetøj og alt det der - det her er min definition på en fastelavnsbolle :-)
Mutti - du skal være velkommen - der er ikke flere, men kommer du, så laver jeg nogle flere.