lørdag den 27. februar 2010

Sikke en dejlig tur vi var på i går! Vi kørte vest på - over Vejlerne og helt ud til Hanstholm, hvor jeg har familie. Min morfar bor der, så vi troppede op på 'SURPRICE'-måden med fredagskringle fra den lokale bager. Han og hans bror havde været festligt overrislede aftenen før, for der havde været fest i den lokale marineforening, så kaffe og kage var vist meget velkomment. Jeg kan mærke, at han hygge sig gevaldigt efter han er flyttet fra Egense og til Hanstholm - jeg har på fornemmelsen, at han og broderen holder sammen og hygger sig det bedste de har lært. Det var dejligt at besøge ham, og vi fik snakket om rigtig mange ting. Desværre havde jeg lavet en aftale med en kollega senere på eftermiddagen, så vi skulle alt for tidligt hjem igen - vi var slet ikke færdige med at snakke. Jeg ville også godt have nået at besøge min morfars bror 'Onkel Jens', som jeg altid gasser med. Han har et par seler, som findes frem ved festlige lejligheder, og jeg får ham altid med på et festligt billede hvor selerne vises frem når der er en festlig familie komsammen - rent faktisk har han sagt, at jeg skal arve festselerne. :-)
Det må blive næste gang vi svinger inden om Onkel Jens og hans kone - forhåbentligt snart. Vi nåede dog at svinge inden om Brovst Lysstøberi, som for mig er en virkelig farlig biks: Der er pileflet, garn og uanede mange mængder fin fin brugskunst. Der er åbent værksted, så man kan opleve fremstillingen af de hånddyppede lys, pilefelt og blomsterbinding. det er simpelthen så hyggeligt et sted. Da vi købte vores søde røde hundedame nummer 1, skulle vi til Mors efter hende og på vej hjem kørte vi også indenom lysstøberiet, hvor hun fik en lille kurv med broderet klæde. Den boede hun i, når vi var på tur - så var der altid et sted hun kunne kende som hendes med hendes egen lugt i - hun elsker stadig den kurv, og hopper ofte derop i og snupper en lur.
Jeg slap dog derfra igen med nogenlunde balance på min konto (jeps - jeg er åh så voksen), men det blev da til garn til 6 par sokker. Dem vil jeg igang med her i weekenden. Her er et lille billede af sneen i Hou - jeg har indtil nu forsøgt at ignorere den så meget som muligt i håb om, den så blev træt af at være her og så smutter af sig selv igen - men det var vist lange udsigter. Vejen mellem Ulsted og Hou er nærmest ufremkommelig, medmindre man er i besiddelse af en Jeep, men det er vi ikke, så vi skal over Hals på vej på arbejde. I dag skal jeg bare hygge - jeg sidder lige nu vågen alene sammen med den ene hundedame med et tændt stearinlys - og tændt mac. Måske jeg skulle arrangere morgenmad og så vække Simon med en kop kaffe? Så kan vi hygge med Mads og Monopolet som herhjemme er en fast lørdagstradition - og mon ikke der så skal bages pæretærte med marcipan og chokolade i dag? - Det tror jeg!

3 kommentarer:

Tina Liel sagde ...

Godmorgen!! Først er jeg glad for at Simon er i bedre humør - ikke let når der sker ændringer i ens arbejdsliv! Jeres tur lyder til at have været rigtig hyggelig og kan godt se hvorfor Brovst lysstøberi er et besøg værd! Dagen idag tegner da også til at blive hyggelig - med al den sne er det vist hjemmehyggen man må være mester i. Bor I et af de steder hvor det er værst eller? for der er godt nok megen sne.... KNUS♥

Huset i Hou sagde ...

Ja, det har været noget af en omgang med paragrafrytteri, bureaukrati og sagsbehandlere, der har siddet for længe på pinden. Indtil august sidste år har disse sagsbehandlere haft bistandsklienter, men nu overtager de også A-kassernes ansvar for behandling af ledige. Det kan helt sikkert mærkes. Men heldigvis er jeg velbevandret i klagebehandling i kraft af mit job, så nu er vi på fornavn med samtlige sagsbehandlere i Aalborg jobcenter og skal i fremtiden referere direkte til jobcentrets leder. Det har været noget af en omgang, men med min -høflige- vedholdenhed og Simons principfasthed lykkedes det endelig at trænge igennem.
Det var en super dejlig tur - og ja, den vej vi plejer at køre til arbejde er nu lukket medmindre man kører jeep - for støddæmperne på vores bil skal bestemt ikke nyde noget af al den sammenpressede is der ligger i bølger. Der er al for meget sne - men det ser d til at +4 grader her i weekenden måske kan tage lidt af sneen - men der er meldt minusgrader fra på mandag igen.

Piskeriset sagde ...

Uh! Og så sætter du selvfølgelig et billede af pæretærten ind her, ikke? ;-)

Håber I får en rigtig hyggelig weekend. Jeg krydser fingre for, at der ikke kommer mere sne, for nu er jeg altså i stødet til en gang forår!