søndag den 3. maj 2009

Søøøøøndag!


Aftenen i går var bare super hyggelig. Vi fik lækker mad og hyggede og grinte en masse. en havevandring blev det også til. Simons bror var også hjemme, det er efterhånden lang tid siden vi har set ham også, så det var hyggeligt. Vi var først hjemme ved 01-tiden, så jeg snuede til 7.30 tiden i morges. En morfar senere er vist ikke helt udelukket. Simons morfar døde i julen, så min svigermor og hendes brødre er fortsat i gang med at få styr på huset, arven og det hele. I går kom hun med en stor stak kogebøger, som hun mente, jeg skulle arve, fordi jeg var den i familien, som ville blive mest glad for dem - og de vil helt sikkert blive brugt.Jeg fik blandt andet to forskellige udgaver af Tørsleffs Den Grønne Syltebog. Jeg tror den bor i de fleste hjem, men jeg havde den ikke, så den blev studeret grundigt,. jeg har en del frugt og bær i fryseren som snart skal benyttes, så den er hjerteligt velkommen hos mig! Der er endda pris på den nyeste - den har kostet 5. 85 kr. Jeg har som de sidste mange søndage købt indt til den kommende uge i dag - og har mildt sagt gået amok med sylteprodukter. Jeg har kun en enkelt arbejdsdag i næste uge, så nu skal jeg i gang med at prøve nogle af de klassiske opskrifter fra den grønne bog. Samtidig købte jeg også en masse bageingredienser. Jeg har tyvstjålet en opskrift fra piskeriset som skal prøves. Trods adskillige invitationer om at bo hos mig, er vi ikke blevet flere i hustanden i Hou... hi hi. Så når Piskeriset ikke kommer til Hou, må Hou bide til bollerne. Jeg glæder mig til de mange fridage, som jeg har i næste uge. Der skal eksperimenteres en del.
Jeg skal ellers have ordnet en del praktisk i dag - vasketøjet, udestuen skal gøres færdig og så skal vores cykler vist gøres forårsklar. De sidste georginer skal også i jorden. Så er den søndag vist også gået - inden Bonderøven på DR2 kommer på skærmen.
Simon mener, søndagen skal bruges på afslapning, så mon ikke vi finder tid til det også? Han ser Pirates of the Caribbean her i formiddag - han er vild med den store musik, der er der i -foruden historien, selvfølgelig. Så surround anlægget er skruet godt op, så det tordner i hele stuen. Sådan er det også med Ringenes Herre. Det er gode film, men ikke film, jeg på samme måde som Simon kan se igen og igen - så hellere Sex and the City eller en anden god kalorielet tøseserie, som er letfordøjelig på en søndag.

9 kommentarer:

Vibeke sagde ...

De der små bøger er faktisk ret gode, de holder stadigvæk.
Hvad var der ellers af kogebøger?
Mkh.Vibeke

Den grønne pige: sagde ...

Ih altså hvor fint med de der bøger :-) jeg har jo rabarber i min kolonihave og vil lave syltetøj af dem (evt sammen med nogle jordbær) har du en opskrift du kan anbefale? Go søndag :-)

Mette Lykke sagde ...

Det er god grundbøger, ikke til at undvære..
Jeg skal love for at du har fået købt ind til bageriet..
God søndag..

Huset i Hou sagde ...

Vibeke - der var en masse hæfter, hun har samlet ind - og så hendes egen opskriftsamling. Karolines kogebøger, dem har jeg godt nok i forvejen, men de er efterhånden ikke særligt pæne mere... host host.
Den Grønne Pige - ja, der er en masse gode - jeg vil selv igang med den med hindbær-rabarber. det har jeg aldrig smagt.
Hvis der er en bestemt opskrift du gerne vil have, så smid din mailadresse, så skal jeg lige kigge i bogen om ikke sen skulle være der - det er jeg næsten sikker på, at den er.
Mette - ja, den skal have gas her i ferien, skal den. Jeg har ikke været i køkkenet længe - andet end for at lave aftensmad, fordi min røremaskine har været ved lægen - nu er den tilbage - jeg har savnet den, har jeg :-)

Huset i Hou sagde ...

Vibeke - der var forresten også de der fra Brugsen - hakket kød, frokostretter, og 4 andre, jeg ikke lige kan huske i hovedet :-) De er faktisk også vældigt spændende... rart med sådan noget grundlæggende madlavning . så kan jeg bruge mine egne penge på de sjove og nye kogebøger :-)

Det gule hus sagde ...

Der var du heldig, det er nogle fine små sylte bøger. Det lyder også som om du har haft en god weekend. Jeg er også mest til det letfordøjlige tøsefilm, men gider også godt en god krimi -ind imellm

Huset i Hou sagde ...

Lis - uha ja, krimi er jeg altid frisk på - især hvis der er en god suspence opbygget - hvem gjorde det???

Piskeriset sagde ...

Hehehe! Gemalen så meget bekymret ud, da jeg fortalte, at jeg havde fået et tilbud om at flytte, så det er nok meget godt, at du selv bagte i denne ombæring - jeg tror ikke helt, jeg var blevet tilgivet, hvis jeg pludselig flyttede til Jylland ;-)

Super at høre, at bollerne blev fine! Jeg kan også anbefale den opskrift på gulerodsboller, jeg har liggende - den kan selv folk, der normalt lider af aversioner mod gulerodsboller (inkl. mig) sagtens guffe i sig, og de er søde og lækre flere dage efter.

Huset i Hou sagde ...

Piskeris - Ja, din mand værdsætter nok også dine tryllerier i køkkenet.
Jylland ligger jo ogsp HEEEELt dérovre, jo. Sådan er min families indstilling ihvert fald (altså, den sjællandske del af min familie... hi hi)
Bollerne er bare brandgode - og jeg tror jeg skal lave en omgang mere i morgen ;-)