mandag den 18. januar 2010


Puha... så er det godt nok mandag for alle pengene i dag :-)
Jeg skal arbejde til sent i dag og i morgen, men har så dejligt tidlig fri fra onsdag og resten af ugen.
Vi har snakket om at få hvalpe på den ene af hundedamerne. I den forbindelse kom vi til at snakke om, hvilke krav er rimelige at stille til en mulig køber af hvalpene. Vi har en forholdsvis lang liste af personer, som er interesserede i at købe dem, så afsat skal de nok blive. Men hvilke krav til ejerens livsstil og indstilling til dyr kan man tillade sig at have?
- Er det rimeligt, at foretrække etablerede par frem for singler?
- hus frem for lejlighed?
- Kan man tillade sig at spørge ind til forskellige situationer, man som hundeejer vil komme ud for - nytårsaften, børn, opdragelse/træning, foder?
- Er det urimeligt at foretrække personer over 25?

Der er i hvert fald mange ting, der lige skal overvejes inden vi tager beslutning om, om vi skal begive os ud i hvalpehalløj. Måske er jeg for overbeskyttende - men det er meget vigtigt for mig så vidt muligt at sikre hvalpene et godt hjem - men ud fra hvilke kriterier?

Dagens op: Jeg bliver hentet fra arbejde af min søde Simon
Dagens ned: Der er alt for lang tid til weekend... suk.
Dagens tip:
Dagens spørgsmål: Hvad er rimeligt at forlange med hensyn på livsstil og indstilling af en der køber Fridas hvalpe?

7 kommentarer:

Linebinevaskemaskine sagde ...

pomeranians er simpelthen så dejlige :) det er også sådan en skattebasse jeg godt kunne tænke mig engang næste år til sommer.
Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg syntes da det er relevant f.eks. det med nytårdaften. En bange hund skal ikke være alene.

Nu må have en dejlig mandag (og det er snart weekend igen) ;)

Margith sagde ...

Synes helt afgjort du kan stille alle de krav du synes er relevante.
Det er hundens tarv det kommer an på og hvis evt. køber ikke føles leve op til dine forventninger, så sælg ikke.
Held og lykke med projektet.

Pernille på 1. sagde ...

Jeg synes helt sikkert at du godt kan stille nogle krav, det ville jeg også gøre. Men der er lige nogle ting jeg vil kommentere omkring dine krav.

Hunde og lejlighed selvfølgelig - jeg er sikker på at min Gulddreng har det bedre end mange hunde i hus, han bliver helt sikkert luftet minimum 1½ time HVER DAG, han møder hver dag alle hans venner i Mosen og er hundesocial, hundeskoven bliver brugt meget tit, og desuden har han jo vores byhave, men selv om han ikke havde den, så tvivler jeg på at alle hunde der bor i hus bliver passet lige så godt som ham, her kan de "bare" blive lukket ud i haven. Hugos verden er meget stor til trods for at vi bor i lejlighed !

Og lige en mere, nej det er heller ikke okay at foretrække par frem for singler, er du klar over hvor mange hunde der bliver ladt i stikken når folk bliver skilt skal flytte fra deres bolig og alligevel ikke kan have dem ! det kan godt være at de bliver overforkælet lidt af singler, men det er nok bedre.

Det er rimeligt at tjekke de mennesker ud der henvender sig og hvad krav du vil stille kan kun være op til dig
Knus

Tina kristine sagde ...

Stil alle de krav du syntes... det er jo ikke BARE en hundehvalp, nej det er dine kære guldtotter :0) Og de skal have det lige så godt som hvis de skulle bo hos dig altid.. :0)

Anonym sagde ...

Jeg synes også helt klart at du kan stille krav. Vi har selv hund og da vi købte ham var der også krav. Jeg synes det er helt okay. For man holder af dem uanset hvad. Og det er kun dig der sætter kravene.
Hvis ikke folk kan accepterer det. Må de jo finde en anden hund.

Tina Liel sagde ...

Jeg synes simpelthen er det er dejligt at du tænker så meget over det og det er totalt forståeligt. Hvis bare alle gjorde det. kan huske en i min klasse havde en pomeranian og de er de SØDESTE!!! KNUS

Huset i Hou sagde ...

Line - ja de er super søde :-) Jeg håber også, at du havde en dejlig mandag :-)
Margith - tak, ja, jeg er meget i tvivl om, hvilke krav er rimelige og hvor man samtidig undgår at være fordomsfuld.
Pernille - tak for din kommentar - du var faktisk i mine tanker, da jeg skrev de punkter ned, som du kommenterer på - jeg ved godt, at man ikke må dømme eller tro, at fordi man er single, så kan man ikke have hund - tanken heromkring var nok nærmere, at så hænger ansvaret for hunden på den ene person - nogle mester opgaven til UG - andre ikke - jeg kender til begge dele. Mine tanker omkring hvilke krav og overvejelser, der skal spille ind når man skal sælge en hvalp var primært, at finde ud af, hvordan man sikrer sig, at hvalpen får et dejligt og trygt hjem - og ja, nogle af mine punkter er helt bevidst stillet på spidsen netop for at få luftet alle mine tanker, men også for at få vendt, præcis hvilke tanker er relevante og hvilke er fordomme - b¨åde angående det om lejlighed og det om at være single.
Tina og solstråle - jeg prøver :-)
Tina Liel - ja, jeg vil jo helst sikre mig, at hvalpene får det så godt og trygt som muligt - men helst uden at dømme nogen - jeg ved jo godt, at mennesker med anden indstilling end den jeg selv har til hunde sagtens kan være stjerne hundeejere, det er bare svært at vurdere, hvilke ting, der er relevante at tage med i overvejelserne