torsdag den 9. april 2009

Helligdage er dælme ikke det værste i verden.


Måske er vores hjem ikke det i Danmark, hvor det hellige i helligdagene er i fokus - udover symbolikken i retter med æg, påskeæg osv., men nærværet og samværet er særdeles i fokus - og mon ikke det er mindst ligeså godt? Dagen i går var bare super hyggelig. Vi kom lidt sent ud af fjerene, men det er nu også rart at kunne summe lidt rundt uden formål inden dagen begynder rigtigt. Vi var en tur i saltum, hvor jeg smuttede inden om Bindestuen. De andre gange jeg har været der, er det den bløde dialekt, der fylder butikken, men i går var det den sjællandske, der kunne høres. det er der naturligvis intet galt i, men det var bare lidt pudsigt at høre i en lille by som Saltum. Der var gang i butikken - tempoet et helt andet end ellers! De mange sjællandske damer skulle lige proviantere inden turen gik videre ud i sommerhusene. Selv fik jeg købt lidt mere Noro - det garn og jeg er simpelthen blevet rigtig meget kærester. Det er bare så lækkert at arbejde med - og resultatet bliver så smukt, selvom man er nybegynder, ja så arbejder farverne jo bare til ens fordel. Da Bindestuen næsten var belevet tømt for garn, skulle jeg lige besøge en anden butik, som de andre gange, jeg har været i Saltum desværre har været lukket, men i dag var der åbent. Pottehuset har simpelthen bare så mange lækre ting. egenetlig skulle jeg bare have en gave til en af mine gode veninder, som jeg havde bestemt skulle have noget helt særligt, for hun rammer altid plet i sine gaver til mig - det forpligter jo. Men der røg også lidt i kurven til mig selv. Derefter gik turen ned på stranden, hvor vi først gik en lan tur helt nede ved vandkandten og bagefter en god fræsetur rundt i de høje klitter - det var noget hundedamerne kunne lide. Det er sjovt, at man kan se så stor forskel i deres personligheder. Der var jævnligt forhindringer nede ved vandkanten, idet der er små vandløb, der går på tværs af stranden og vandkanten, som vi så skulle hoppe over. Frida kan gå så forfinet, at hun nærmest svæver over vandet og bliver næsten ikke vår - Andrea smadrer bare igennem og er fuldstændig ligeglad med sand og vand. De fik nye kælenavne - Yffedassen og pladremåsen. Eftet et stykke tid, kom vi til at se, at Simon og jeg faktisk gør det samme - jeg hopper over - han smadrer igennem.
Der er bare så lækkert i Saltum, og stedet står for Simon og jeg som noget særligt og romantisk. Før vi selv fik hus og have, tog vi tit herop og fik et ordenlig skud frisk luft. Der blev gået ture, snakket og ikke mindst spillet en frygelig masse kongespil. Af en eller anden årsag er der bare så imponerende højt til himlen i Saltum. Bagefter blev min far besøgt. Han var dog kun lige hjemme og vende, men vi fik en snak med hans kone Jette, og Simon fik en masse fliser med hjem til haven. Bagefetr var vi en tur nede hos min mor, som både gav aftensmad og strikkeråd. Vi var så trætte og mætte da vi kom hjem! Men hvor var det bare en god dag!

6 kommentarer:

Mette Lykke sagde ...

Det var en dejlig levende beskrivelse, jeg fik helt lyst at komme en tur til Saltum..

MissMuffin sagde ...

Ih... Mon gaven er til mig:)
Husk at lås den inde når jeg kommer imorgen, jeg er jo så frygtelig nysgerrig!!
Lyder som i havde en SKØN tur, jeg glæder mig til at komme imorgen, mon ikke vi også skal et smut forbi vandet hos jer:)

Huset i Hou sagde ...

Mette - det kan helt klart anbefales. Man får det så godt af en tur til Saltum.

Muffin... ja måske. Gaven er gemt laaaaangt væk, når du kommer i morgen. Men den er go', kan du tro... kom næsten til at tisse i bukserne, da den blev indkøbt.

Pernille på 1. sagde ...

Jeg får da helt lyst til at komme til Saltum du beskriver det så godt.

Kunne da være at man skulle prøve det garn du skriver om, jeg har strikket før men er først begyndt nu igen efter flere års pause

God påske

Huset i Hou sagde ...

Pernille - du vil ikke blive skuffet hvis du tager en tur til Saltum. Jeg er så vild med den beskedenhed, der er deroppe. Det er knap så fyldt og præget af turister som eksempelvis Løkken og Blokhus. Norogarn er virkelig smukt. Det er japansk uld. Der er så mange flotte farvekombinationer, og jeg kan falde helt i staver over, hvilken en, jeg skal vælge. Og farverne laver næsten arbejdet for dig.

Madame sagde ...

Det lyder som den dejligste dag med god motion på stranden både for jer og for hundedamerne. Det er virkelig sjovt, hvor forskellige hunde er. Og nu bliver du jo nødt til at vise os dit strikkeprojekt :o)

Ha' en dejlig skærtorsdag!